Телефон

Можете да направите телефон по много лесен начин - пробиите дупки в средата на дъното на две кофички от кисело мляко или пластмасови чаши. Свържете ги с дебел конец с дължина 2-3 метра, като на краищата сложите големи възли. Когато въженцето се опъне телефонът е готов.

Картина от цветен пясък

Вземете ситен пясък и го сложете в няколко чаши. Сложете във всяка чаша сладкарски оцветител на прах. Размесете с пясъка. Вземете бял картон, лепило и четка. Нека детето очетае с лепило различни форми и след това да ги посипе с различни цветове пясък.

Музикален инструмент

Необходими са ви две хартиени чинии и десетина зърна боб. Поставете едната чиния с дъното надолу. Сложете боба в нея. Сложете отгоре другата чиния с дъното нагоре. Облепете с тиксо. Получава се нещо между дайре и барабанче. Тази играчка е предназначена за деца над 3 години, поради риск от разкъсване и задавяне с бобено зърно.

Бижута от брашно

Необходимите съставки са:
3/4 чаша брашно
1/2 чаша нишесте
1/2 чаша сол
топла вода
Смесете съставките в купа. Добавяйте по малко топла вода докато се оформи тесто. Преди да започнете работа, поръсете тестото с брашно, за да не бъде лепкаво. От тестото могат да се направят мъниста и други форми, които да се пробият с клечка за зъби. Оставете да изсъхнат. Играта е за деца над 3 години.

Кутия за пипане

Необходима ви е кутия от обувки. Изрежете отвор в средата на капака. Украсете кутията с цветни хартии. Сложете вътре различни предмети. Нека децата бъркат през дупката и се опитват да отгатнат какъв предмет са хванали.

Огърлица от макарони

От макарони и конец може да са направи интересна огърлица. Играта е за деца над 3 години.

Хербарий

Нека децата съберат красиви есенни листа. Сложете ги между страниците на голяма книга. За да предпазите страниците от влагата сложете листата в салфетка. След няколко седмици извадете листата и ги дайте на децата да оформят върху картон с лепило различни фигури.

Следвай точките

Можете да забавлявате децата като им направите рисунка от точки, която те да очертаят сами свързвайки точките. За по-големи деца раздалечете точките и ги номерирайте.

Гигантска химикалка

Можете да я направите от изразходен рол он дезодорант. Ако е възможно отворете дезодоранта или махнете топчето. Измийте флакона добре и сложете вътре течна темперна боя.

Палатка

Можете лесно да направите палатка сред природата. Необходимо ви е въженце и стар чаршаф или одеало. Опънете въженцето между две дървета и сложете чаршафа на половина през него. Застопорете краищата на чаршафа с камъни така че да се получи палатка. Децата могат да си нарисуват с маркер или да си изрежат прозорци.

Гирлянди

Нека децата нарежат лентички от цветна хартия с еднакъв размер. От лентичките с лепило да направят кръгчета, които да са съединени като верига.